Kruidenmixen maken
Je kunt
natuurlijk kant en klaar kruidenmixen kopen. Maar soms is het zelf maken net zo
makkelijk. Zeker als je kruidenkastje aardig gevuld is. De kruidenmixen van poeders en gedroogde kruiden kun je lang
bewaren, mits je ze bewaard in een afgesloten potje. Zeker wel 2 jaar. Voor een
portie voor 4 personen hanteer ik meestal 3-5 theelepels, maar bij al mijn
recepten zet ik het er altijd duidelijk bij. Hieronder vind je veel voorkomende
kruidenmixen. Allen zonder zout, dit kun je beter achteraf naar smaak toevoegen.
Shoarmakruiden 1 el gemalen komijn 1 el gemalen koriander 1 el knoflookpoeder 1/2 el paprikapoeder 1 tl kurkumapoeder 1/2 tl gemalen kruidnagel 1 tl cayennepeper 1 tl gemberpoeder 1 tl zwarte peper 1/2 tl gemalen kaneel Italiaanse kruidenmix 2 tl basilicum 2 tl peterselie 1 tl oregano 1 tl uiensnippers 1/2 tl tijm 1/2 tl knoflookpoeder 1 mespunt zwarte peper 1 mespunt salie Cousocous kruidenmix 1 tl kaneel 1 tl koriander 1 tl uienpoeder 1 tl knoflookpoeder 1 tl piment 1 tl zwarte peper 1 tl kruidnagel 1 tl cayennepeper 1 tl komijn Kruidenboter mix (met verse kruiden) 125 ongezouten roomboter op kamertemperatuur 1/2 tl knoflookpoeder (of 1 teentje verse knoflook) 1 tl verse gehakte bieslook 1/2 tl verse gehakte peterselie snufje peper en wat zout naar smaak |
Chili
con Carne kruiden 8 el paprikapoeder 5 el komijn 4 el oregano 3 el cayennepeper 2 el zwarte peper 2 el witte peper 2 el cacaopoeder 1 el gemalen piment 1 tl kruidnagelpoeder 1 tl kaneel Goulashkruiden 1 tl paprikapoeder 1 tl knoflookpoeder 1 tl majoraan Gyroskruiden 3 el
paprikapoeder
|