Spaghetti uit de oven met gehakt, spinazie en spek

Nodig voor 4 personen:

  • Pak spaghetti  voor 4 pers. (ca 400 gr.)
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 100 gram magere spekblokjes
  • 400 gram diepvries spinazie (grof gesneden)
  • 500 gram rundergehakt,
  • 2 teentjes knoflook geperst 
  • 1 blikje tomaten in blokjes (400 gr)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • peper en zout naar smaak en 3 theelepels Italiaanse kruiden(mix).
  • een zakje geraspte kaas (ca 200 gr)
  • 2 eieren
  • half kopje melk
  • 2 tomaten in plakken

Bereiden:

Verwarm de oven op 200 graden.

Kook je spaghetti zoals je dat gewend bent in een pan met gezouten water.

Rul het gehakt en de spekjes in een ruime hapjespan, voeg de knoflook, peper en zout en 3 theelepels Italiaanse kruiden en rul  goed door tot het vlees mooi bruin kleurt, voeg nu de ui toe en bak mee. Vervolgens de bevroren spinazie, het blikje tomaten in blokjes en het kleine blikje tomatenpuree. Goed omscheppen. Voeg de gekookte spaghetti beetje bij beetje toe tot er een mooie verdeling is. schep in een ingevette ovenschaal. Klop de eieren met de melk in een kom en vermeng het zakje geraspte kaas en verdeel dit over het spaghettimengsel. Verdeel de plakken tomaat over de kaas en bak het geheel in 20 minuten af in de oven.