Pasta tomaten/mascarpone saus

Nodig voor 4 personen:

  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 pakje tomatensaus (tomato frito, bijv. van Heinz 350 ml)
  • 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)
  • basilicum (15 g), alleen de blaadjes gescheurd)
  • peper en zout
  • pasta naar keuze; heerlijk over verse (uit het versvak van bijv. AH) ravioli, verse tortellini of gewoon verse lintspaghetti

Bereiden

Verhit de olie in een middelgrote (hapjes) pan. Fruit de knoflook (niet doorbakken). Voeg de tomato frito toe en breng zachtjes aan de kook. Laat 5 min. zacht koken. Voeg de mascarpone en basilicum toe, houd wat blaadjes achter voor garnering. Breng op smaak met peper en zout en warm nog al roerend 2 min.

Kook je pasta naar keuze met een snufje zout volgens de verpakking en serveer met bijvoorbeeld een heerlijke tomaten mozarellasalade.

Tip 1 : Wil je een vollere saus? Snij een flinke tomaat in blokjes en doe door de saus.

Tip 2: Wil je toch vlees? Heerlijk over kleine gebraden gehaktballetjes!