Pasta met tonijn uit blik

Er zijn van die gerechten die er gewoon niet boeiend uitzien, dit is er zo een, maar wedden dat je nog een 2e keer opschept!

Nodig  voor 4 personen

  • Olijfolie
  • Pasta (bijv. Penne)
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 blikjes tonijn in zonnebloemolie (mag ook andere olie of op water)
  • snijbonen 400 gr. Bonduelle (vriesvak)
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • Blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel Ketjap Manis
  • mespuntje paprikapoeder
  • Zout
  • Peper
  • Parmazaanse kaas
  • Evt 8 blaadjes verse basilicum ter garnering

Kook je pasta volgens verpakking met een snufje zout. Kook de snijbonen even kort (5 min) met wat zout en laat ze uitlekken. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak op laag vuur glazig. Open de blikjes tonijn en voeg ze toe. Schep lekker om en voeg een eetlepel ketjap toe. Voeg het blikje tomatenpuree toe en schep het om. Nu kunnen de snijbonen erbij, omscheppen. Kruid het geheel met peper en zout. Klaar! Serveer met parmezaanse kaas en eventueel wat blaadjes basilicum als topping.