Gevulde puntpaprika met feta

Voor 4 gevulde paprikaatjes nodig

  • 150 gr. Gehakt
  • 200 gr couscous
  • 1el olijfolie
  • zout en peper
  • 1 teen knoflook geperst
  • 4 rode puntpaprika’s
  • 100 gr feta
  • 1 thlepel 'Baharat' (Jonnie Boer)
  • 1 thlepel 'Ras el Hanout' (Jonnie Boer)
  • 1 thlepel tomaten puree

Mocht je de kruiden van Jonnie Boer niet hebben/willen gebruik dan 1,5 theelepel Italiaanse kruiden, een snufje pikante paprikapoeder en snufje komijnpoeder (djinten). Het krijgt dan wel een hele andere smaak, minder oosters.

Verwarm de oven op 200 gr.

1. Rul het gehakt in de olijfolie, voeg de knoflook toe, peper, zout, en de kruiden erbij. Nog even rullen en dan de tomatenpuree toevoegen en het gas mag dan uit.

2. In de tussentijd maak je de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat deze even staan en roer er daarna olijfolie een snufje zout erdoor. Daarna het gehaktmengsel door de couscous vermengen.

3. Was en snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

4. Leg de punten in een ingevette ovenschaal en vul ze met het mengsel. Garneer ze met de fetablokjes. En laat ze ca 20 minuten in de oven staan.