Tagliatelle met gebakken zalm

Wat heb je nodig (4 personen)

  • 1 Pak tagliatelle groen en wit, ga uit van ongeveer 100 gr per persoon (en dat is ruim).
  • 4  zalmmoten
  • 1 bakje Hollandse garnalen
  • 1 bakje/of zakje kant en klare hollandaise saus van Knorr (zelf maken is nog lekkerder natuurlijk) maar door tijdsgebrek kies ik vaak voor deze oplossing. Wil je het toch zelf maken? Zie hier een goed recept.
  • peper en zout
  • flinke scheut arachideolie om de vis in te bakken
  • scheut olijfolie voor de pasta
  • 1 citroentje in vieren gesneden

Bereiding:

Kook de pasta zoals op het pak staat, voeg een snufje zout en een scheutje olijfolie toe aan het water. Bak de zalmmoten in de arachideolie op halfhoog vuur mooi bruin aan beide kanten. Verwarm de Hollandaise saus zoals beschreven op het pakje /zakje

Maak het bord op met de tagliatelle, leg de mooi gebakken zalmmoot hier op.  Zout en peper over de vis uit een grove molen (is echt het lekkerst!)

Verdeel de hollandaisesaus over de vis en iets over de tagliatelle, garneer met de garnalen. Serveer met een partje citroen!

Serveertip: Echt superlekker is om het geheel op te maken op een bedje van knapperige ijsbergsla (ik heb echt zo’n hekel aan deze uitdrukking "op een bedje van” maar deze tip is echt heerlijk). Het knapperige van de sla met de tagliatelle en de zachte botersmaak van de saus!