Lintspaghetti met pikante garnalensaus

Nodig voor 4 personen

  • Olijfolie
  • 500 gram lintspaghetti (tagliatelle)
  • 500 gram rauwe gepelde garnalen (diepvries AH)
  • 2 stengels bosui, in ringetjes van een cm
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomaat in blokjes (400 gr)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel djinten (komijnpoeder)
  • halve theelepel cayennepeper
  • optioneel; halve theelepel sambal oelek.
  • peper en zout
 
Bereiden
Kook de lintspaghetti zoals op het pak beschreven met een snufje zout. Verhit in een pan een flinke scheut olijfolie en voeg de knoflook toe. De ui kan er na een minuutje bij en deze bak je mee tot deze glazig is. Voeg dan de garnalen toe. Goed omscheppen en bakken tot ze mooi oranje kleuren. Voeg nu ook de kruiden en de bosui toe. Peper en zout naar smaak. Het blikje tomatenblokjes kan er bij en als laatste de sambal oelek. Mooi doorroeren. Serveren met knapperige ijsbergsla.