Gehaktbal van Jonnie Boer

Een gehaktbal is nog niet zo vanzelfsprekend. Maar deze van Jonnie Boer is met recht de lekkerste! Eindelijk een lekkere en smakelijke gehaktbal!
 
Nodig 
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetl ketjap manis
  • 1 eetl grove mosterd.
  • 1/2 eetl zout. Niet teveel! Dit kan je bal zo verprutsen!
  • 1 eetl gewone Franse mosterd.
  • 1 theel cayennepeper
  • 2 eieren
  • 100 gram paneermeel
  • 1 pot vleesfond voor de jus, een pot is ongeveer 380 ml
  • 25 gram boter
  • Boter om de ballen in de braden
  • En een klein beetje boter om in te bakken en voor wat extra smaak in de fond
Bereiden
 
Doe alles behalve de fond en de boter door elkaar en kneed dit goed door elkaar met de handen. Je kunt hier vijf grote gehaktballen uit draaien of 10 wat kleinere.  Je kan de gedraaide ballen nu een half uur in de koelkast zetten, zo blijven ze mooier in vorm. Maar dit is niet noodzakelijk. Ze mogen ook meteen de pan in.


Verhit boter in de pan en bak de ballen rondom tot alle kanten lekker bruin zijn. Schenk de fond erbij (je kan ook eerst bakvet eruit scheppen, iets gezonder). Laat alles een half uur in de pan lekker sudderen. Zet de deksel schuin op de pan zodat de fond een beetje kan inkoken. Ik zweer bij dit recept! Lekker met een stamppotje of een gekookt aardappeltje met groente.