Bonensoep met runderrookworst

Een heerlijke en goed gevulde maaltijdsoep. Voedzaam en makkelijk, maar vooral heel smakelijk.
 
 

Nodig voor 4 a 5 personen

  • 1 grote peen, schoon geraspt en in blokjes/plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, gewassen en in boogjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 grote prei, in ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 (runder) rookworst, in plakjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels Italiaanse kruidenmix (bijv. van Verstegen)
  • 2,5 kippenbouillonblokjes voor ruim 1 liter bouillon
  • 1 blik Cannellini bonen, uitgelekt  (400 g)
  • 1 blik Kidneybonen, uitgelekt (400 g)
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (circa 400 g)
  • Zout en peper (versgemalen) naar smaak

Bereiden

Verhit de olie in de soeppan en voeg de knoflook en ui toe. Fruit deze op zacht vuur 2 minuten. Voeg nu de peen, de bleekselderij, de prei en de kruidenmix toe en laat 3 minuten fruiten. Doe de bouillon, de bonen en de tomaat in de pan, breng aan de kook en laat een paar minuten zacht koken. Nu kunnen de plakjes runderrookworst er bij. Laat nog even verwarmen (niet meer koken) en breng de soep op smaak met zout en peper. Lekker met stokbrood en kruidenboter!

Tip: Zet voor de liefhebbers de tabasco op tafel.