Goulash met kipfilet

Normaliter is goulash tijdrovend door het suddervlees wat natuurlijk heerlijk mals moet worden. Maar deze goulash is lekker snel klaar omdat er kipfilet in zit. Heb je tijd om dit 's-middags te bereiden? Dan zou ik dat toch aanraden, het komt de smaak ten goede.
 
Nodig voor 4 personen
  • 3 middelgrote uien, in ringen gesneden
  • 2 kleine paprika's (rood en geel) in reepjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • ca. 400 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 halve theelepel komijnpoeder
  • 1 laurierblad
  • 1 snufje anijszaadpoeder (even met wijsvinger en duim)
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 400 ml kraanwater
  • Zout en peper naar smaak

Verhit wat olijfolie in een een ruime hapjespan. Fruit hierin de uien, de knoflook en de selderij zachtjes in ca. 6 minuten. Bak nu de kipfilet mee en voeg de aangegeven kruiden toe en wat peper en zout naar smaak. Bak de reepjes paprika 1 minuut met de kip mee. Roer de tomatenpuree er door en doe het laurierblad er bij. Schenk het water in de pan, breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof het geheel op een laag pitje nog even een kwartiertje a 20 minuten. Serveren met rijst of aardappelpuree of zelfs lekker met een dikke lintspaghetti! Maar gewoon soppen met stokbrood en kruidenboter is natuurlijk ook heerlijk.

En zoals geldt voor veel gerechten met tomatenpuree; Het is de volgende dag eigenlijk nog lekkerder, maar dat haalt het bij ons helaas niet...