Gebakken rijst met groente

Deze gebakken rijst is een heerlijk alternatief voor nasi. Op zichzelf al heel smakelijk, maar ik serveer deze rijst ook graag met (gemarineerde) drumsticks of met kipsspiesjes en saté .
 
Nodig (4 a 5 personen):
  • 3 kopjes zilvervliesrijst
  • 3 stengels selderij, in partjes van 1 cm gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 kopje doperwten (diepvries)
  • 1 blikje mais (150 gram)
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel gemberwortel (poeder)
  • Peper en zout
  • 2 eieren, geklutst met een scheutje (koffie)melk en wat peper en zout naar smaak
  • wok en koekepan
     
Bereiden:
Kook de rijst volgens de verpakking met een snufje zout.
Verhit een wok met de sesamolie en bak de ui en selderij glazig en voeg al roerend de doperwten toe. Laat de mais uitlekken en doe samen met de gemberwortel in de wok. Voeg al roerend de rijst en
de oestersaus toe en roerbak het geheel door elkaar op middelhoog vuur. Voeg peper en zout naar smaak toe.  Zet de wok uit en bak in een koekenpan een omelet. Laat deze afkoelen en snijd deze in reepjes. Vermeng het omelet met de rijst. Nu nog even op middelhoog vuur vermengen en verwarmen. Eet smakelijk!  


  Afbeelding invoegen